Sites voor een seksdate: Echt of fake?

Sites voor een seksdate: Echt of fake?

Het eerste wat je op zal vallen, als je online op zoek gaat naar een seksdate, is dat er ontelbaar veel seksdating websites zijn waar jij je aan kunt melden. De seksdating sites zijn verschillend opgezet, maar draaien uiteindelijk om hetzelfde. Dat geldt tenminste voor de legitieme seksdate sites. Daar willen ze mensen die op zoek zijn naar seks samen brengen. Als ze daar dan ook nog van kunnen leven, is dat mooi meegenomen. Er zijn echter ook een hoop malafide seksdate sites. Hoe herken je een goede en betrouwbare seksdating site en hoe pluk je de rotte appels ertussen uit?

Wat gaat er mis op onbetrouwbare en fake seksdate sites?

Meestal zijn het seksdating websites waar mensen werken die, namens een nep profiel, een bericht naar jou toesturen. Meestal met als doel om jou aan de praat te krijgen en te houden zodat jij credits aan blijft schaffen.

Er zijn vaak geen betrouwbare of gangbare betaalmethodes. Je zit opeens aan langdurige en prijzige abonnementen vast. Er wordt meer afgeschreven dan de bedoeling was. En meer van dien vervelende zaken. In ieder geval gaat het altijd om financieel gewin.

Je privacy wordt niet voldoende gewaarborgd. De website is slecht of niet beveiligd en het beheer is daar ook niet mee bezig. In enkele gevallen worden jouw gegevens en profielinhoud gebruikt voor andere zaken. Denk dan aan promotie of zelfs doorverkopen.

Hoe weet je of een website betrouwbaar is?

Er zijn een paar zaken die je na kunt lopen voor jij besluit of jij je wilt aanmelden op een website en voor je er geld aan uit gaat geven. Want het is logisch dat het beheer en de beveiliging geld kosten en dat men om te beginnen die kosten ook wilt dekken. Vaak zijn mensen er ook full time mee bezig. Dat wil nog niet zeggen dat ze jou een poot moeten uitdraaien.

  • Lees altijd de hele website even door voor jij je aanmeldt.
  • Lees de Algemene Voorwaarden en de Privacy Policy na en kijk of je ergens kunt vinden wat de eventuele kosten zijn.
  • Lees diverse review websites en zoek naar gebruikerservaringen. Laat je hierdoor echter niet misleiden, het zijn niet de meest betrouwbare bronnen.
  • Kijk naar de foto's van de andere leden. Het is ook geen waterdichte check, maar veel websites die nep profielen gebruiken, nemen daar dezelfde foto's op de verschillende websites voor.

_Op de meeste seksdating websites kun jij je gratis aanmelden en gratis een profiel aanmaken. Daarnaast zijn er vaak acties te vinden waar jij gratis credits krijgt na aanmelding. Zo kun je de hele website uitproberen voor je meer geld er aan uit geeft. Bedenk ook hoe je in het online daten staat. Wil je alleen maar op zoek naar meerdere sekscontacten, dan is een abonnement vaak voordeliger. Zoek je een seksrelatie of een of enkele seksdates, dan kunnen credits de betere optie zijn. _

Over de auteur:

Fleur Peters is gespecialiseerd in het analyseren van online diensten namens consumenten.

Comments

Commentaar gesloten vanwege spamberichten. Kom graag wat later terug.